diumenge, 4 de desembre del 2016

No em ratllis!

Els alumnes de 3r d'ESO vam poder assistir el dimecres dia 30 de novembre a l'obra de teatre NO EM RATLLIS! que s'inclou dins del Pla d'Acció Tutorial.

Aquí teniu algunes imatges, incloent-hi la participació a l'escenari d'una alumna de 3r !







Els objectius de l'obra són els següents:
-  Interrogar al públic a través d’una proposta escènica que dóna pas a un diàleg posterior, mitjançant diferents situacions conflictives on el jove es pot sentir  identificat.
-  Reflectir diferents aspectes de la problemàtica, al mateix temps que es transmet  informació bàsica i adequada sobre els diferents tipus de drogues i els riscos associats al seu consum.
-  Facilitar als joves i als educadors i educadores instruments per a la reflexió sobre les relacions que estableixen les persones amb el consum i no consum de diverses drogues.
-  Mostrar una imatge positiva de la persona que ha decidit no consumir, a través de la identificació amb el joc de situacions que té la proposta escènica.
-  Estimular al jove perquè prengui consciència de la seva vulnerabilitat davant les drogues i pugui identificar la pressió social per consumir-ne que hi ha al seu entorn.  Augmentar la seva capacitat de resistència a la pressió social del grup i a la frustració.
-  Proporcionar habilitats, perquè el jove sigui capaç de refusar el consum de drogues.
-  Disminuir els riscos relacionats amb el consum de drogues i amb les conductes addictives.
-  “Desdramatitzar” la reflexió i el debat sobre aquests temes  a través d'un’ llenguatge atractiu, àgil i evocador, però amb el rigor sanitari que comporta.
-  Estimular al jove perquè s'involucri  en la cura de la seva pròpia salut, sigui capaç de realitzar eleccions positives i pugui prendre decisions de manera responsable i autònoma respecte a les drogues.
-  Aportar coneixements que li permetin actuar de manera adequada davant diferents situacions de risc.
-  Apropar el teatre al col·lectiu jove i mostrar com es fa, potenciant als futurs espectadors.
Com es desenvolupa l’activitat?
L’activitat consta de dues parts que es complementen:
En l’obra de teatre es representa les vivències, els pensaments i els records de tres joves que son en un parc una tarda de divendres plantejant-se què fer amb el seu temps lliure. A partir d’aquí s’introdueixen diferents situacions on s’apropa la problemàtica del consum de drogues i els riscos associats, convidant al públic a reflexionar sobre  els interrogants  suscitats.
En la segona part s’obre el debat teatral en el que s'ha convidat als nostres alumnes a participar activament per resoldre una situació en la que els personatges entren en conflicte (un d’ells ha begut alcohol i vol portar a l’altre en moto per anar de festa...). Els actors dinamitzen el debat entorn a la negociació davant la realitat del consum d’alcohol  i la conducció. 

El col·loqui ha estat molt interessant i l'alumnat de 3r ha pogut exposar els seus dubtes sobre el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada